Nutriční hodnoty (Falešná dršťková polévka z vepřových kůží)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 786 kJ / 1 383 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,76 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 36,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 36,76 g |
Tuky | 28,39 g |
– nasycené | 7,07 g |
– nenasycené | 19,96 g |
–– mononenasycené | 8,16 g |
–– polynenasycené | 11,79 g |
––– omega 3 | 0,48 g |
Vláknina | 79,15 g |
Cholesterol | 158 mg |
Sodík | 262 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 195,75 g |
– cukry | 26,85 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
vepřové kosti (nebo vepřové maso z ořezu) | Kost vepřová | |
200-250 g 200-250 g vepřových kůží (i více) | Vepřová kůže | 225 g |
sůl | Sůl mořská | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
1 1 stření cibule do vývaru | Vývar masový | |
olej | Olej řepkový | |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
2 lžíce 2 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 20 g |
1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
0,5 lžičky 0,5 lžičky pepře | Pepř černý | 2.5 g |
0,5-1 lžička 0,5-1 lžička pálivé papriky | Paprika pálivá | 4.5 g |
5-8 5-8 větších stroužků česneku | Česnek čerstvý | 455 g |
1-1,5 lžíce 1-1,5 lžíce majoránky | Majoránka sušená | 25 g |
vegeta | Kořenící směs sypká |