Sárský bramborák

Marta Kuchařka:

Bramborová jídla 3 názory

59

Suroviny

1 kg brambor
2 velké cibule
2 lžíce sádla
100 g slaniny
1 velký pórek
2 vejce
muškátový oříšek
sůl
pepř
2 lžíce sekané petrželky nebo kopřiv
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme slaninu na škvarečky spolu s cibulí a pórkem nakrájeným na kolečka.

  2. Brambory nastrouháme NAHRUBO, přidáme vejce, petrželku (kopřivy), osmahnutou slaninu s cibulí a pórkem, osolíme, opepříme, přistrouháme muškátový oříšek, zamícháme.

  3. Pečeme v předehřáté troubě. Prvně asi půl hodiny pomalu a na poslední čtvrthodinu teplotu přidáme, aby vznikla křupavá kůrka. Bramborák podáváme teplý.

Poznámka

Chce to pekáč nebo pečící papír silně vymazat, ať to nedopadne jako u nás, viz. foto. Jinak chuťově je velmi dobrý, nevšední.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sárský bramborák

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo