Sárský bramborák

Marta Kuchařka: Marta

Bramborová jídla 3 názory

Suroviny

1 kg brambor
2 velké cibule
2 lžíce sádla
100 g slaniny
1 velký pórek
2 vejce
muškátový oříšek
sůl
pepř
2 lžíce sekané petrželky nebo kopřiv
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme slaninu na škvarečky spolu s cibulí a pórkem nakrájeným na kolečka.

  2. Brambory nastrouháme NAHRUBO, přidáme vejce, petrželku (kopřivy), osmahnutou slaninu s cibulí a pórkem, osolíme, opepříme, přistrouháme muškátový oříšek, zamícháme.

  3. Pečeme v předehřáté troubě. Prvně asi půl hodiny pomalu a na poslední čtvrthodinu teplotu přidáme, aby vznikla křupavá kůrka. Bramborák podáváme teplý.

Poznámka

Chce to pekáč nebo pečící papír silně vymazat, ať to nedopadne jako u nás, viz. foto. Jinak chuťově je velmi dobrý, nevšední.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sárský bramborák

Tématické fráze: bramborák s cibulí bramboráky s cibulí bramborák na pekáč sekaná v bramboráku bramborak do pekace bramboráky na pečícím papíru křupavý bramborák bramborák na pečícím papíru bramborák na pečícím papíře bramborák s porkem sárský řízek bramboráky z kopřiv nevšední bramborové bramboráky na pečicim papire bramborák pečící papír sekaná a bramborák bramborák z pekáče bramboráky recept bramborak nevsedni sárský řízek recept

Zapomněl/a jsem heslo