Nutriční hodnoty (Opilá zelnice)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 1 219 kJ / 291 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,28 g |
| Tuky | 11,67 g |
| – nasycené | 7,25 g |
| – nenasycené | 3,72 g |
| –– mononenasycené | 3,19 g |
| –– polynenasycené | 0,53 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 7,10 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 454 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 22,40 g |
| – cukry | 16,50 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| trochu trochu sádla | Sádlo vepřové | |
| velká brambora (nebo víc malých) | Brambor zimní | |
| asi 1/4 sklenice asi 1/4 sklenice kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 50 g |
| klobása | Klobása | |
| 1 lžíce 1 lžíce červené mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| medvědí česnek (nebo obyčejný) | Česnek medvědí čerstvý | |
| 100 ml 100 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |