Nutriční hodnoty (Jablečné fritters/lívance)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 16
| Energie | 11 425 kJ / 2 731 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,00 g |
| Tuky | 46,23 g |
| – nasycené | 24,40 g |
| – nenasycené | 18,06 g |
| –– mononenasycené | 13,85 g |
| –– polynenasycené | 4,21 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 15,65 g |
| Cholesterol | 361 mg |
| Sodík | 1,85 g |
| Sůl | 5,17 g |
| Sacharidy | 506,75 g |
| – cukry | 338,70 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 210 g 210 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 210 g |
| 125 ml 125 ml jablečného cideru | Víno bílé polosladké | 125 ml |
| 60 g 60 g krupicového cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 30 g 30 g rozpuštěného máslo | Máslo kravské | 30 g |
| 2 2 větší jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 12 g |
| 1 1 celé vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky zázvoru | Zázvor sušený | 1.75 g |
| 1/8 lžičky 1/8 lžičky muškátového oříšku | Muškátový oříšek | 0.625 g |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| 220 g 220 g moučkového cukru | Cukr bílý | 220 g |
| 60 ml 60 ml jablečného cideru | Víno bílé polosladké | 60 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
| špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek |