Nutriční hodnoty (Rizoto s kuřecím masem a parmazánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 11 095 kJ / 2 652 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 162,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 121,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,56 g |
| Tuky | 26,12 g |
| – nasycené | 8,42 g |
| – nenasycené | 15,87 g |
| –– mononenasycené | 10,92 g |
| –– polynenasycené | 4,95 g |
| ––– omega 3 | 1,34 g |
| Vláknina | 16,50 g |
| Cholesterol | 275 mg |
| Sodík | 416 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 421,30 g |
| – cukry | 28,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g brokolice | Brokolice čerstvá | 100 g |
| 1 l 1 l kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 1000 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 2 ks 2 ks středně velkých pórků, očištěných a nakrájených | ||
| 3 stroužky 3 stroužky česneku, nakrájených nadrobno | ||
| 1 lžička 1 lžička čerstvého tymiánu, otrhané a nakrájené lístky | ||
| 500 g 500 g rýže na rizoto (Arborio) | Rýže bílá | 500 g |
| 80 ml 80 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 80 ml |
| 100 g 100 g mraženého zeleninové směsi (mrkev, hrášek). | Mrkev mražená | 100 g |
| 3 lžíce 3 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 45 ml |
| 0,5 kg 0,5 kg kuřecího masa | Kuře prso | 500 g |
| nastrouhaný parmazán k podávání | Parmezán | |
| sůl a čerstvě namletý pepř | Pepř černý mletý |