Nutriční hodnoty (Rizoto s kuřecím masem a parmazánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 11 095 kJ / 2 652 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 162,06 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 121,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 40,56 g |
Tuky | 26,12 g |
– nasycené | 8,42 g |
– nenasycené | 15,87 g |
–– mononenasycené | 10,92 g |
–– polynenasycené | 4,95 g |
––– omega 3 | 1,34 g |
Vláknina | 16,50 g |
Cholesterol | 275 mg |
Sodík | 416 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 421,30 g |
– cukry | 28,80 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 g 100 g brokolice | Brokolice čerstvá | 100 g |
1 l 1 l kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 1000 ml |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
2 ks 2 ks středně velkých pórků, očištěných a nakrájených | ||
3 stroužky 3 stroužky česneku, nakrájených nadrobno | ||
1 lžička 1 lžička čerstvého tymiánu, otrhané a nakrájené lístky | ||
500 g 500 g rýže na rizoto (Arborio) | Rýže bílá | 500 g |
80 ml 80 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 80 ml |
100 g 100 g mraženého zeleninové směsi (mrkev, hrášek). | Mrkev mražená | 100 g |
3 lžíce 3 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 45 ml |
0,5 kg 0,5 kg kuřecího masa | Kuře prso | 500 g |
nastrouhaný parmazán k podávání | Parmezán | |
sůl a čerstvě namletý pepř | Pepř černý mletý |