Nutriční hodnoty (Bramborový nákyp)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 003 kJ / 1 674 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 84,13 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,90 g |
| Tuky | 64,15 g |
| – nasycené | 31,39 g |
| – nenasycené | 25,89 g |
| –– mononenasycené | 20,56 g |
| –– polynenasycené | 5,33 g |
| ––– omega 3 | 0,37 g |
| Vláknina | 20,60 g |
| Cholesterol | 804 mg |
| Sodík | 3,15 g |
| Sůl | 7,22 g |
| Sacharidy | 159,78 g |
| – cukry | 25,53 g |
| ––– laktóza | 12,28 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g brambor | Brambor zimní | 800 g |
| 150 ml 150 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 200 g 200 g šunky | Šunka vepřová vařená | 200 g |
| 100 g 100 g tvrdého sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 4 lžíce 4 lžíce sekaných bylinek (tymián, šalvěj, bazalka...dle chutě) | Petržel nať čerstvá | 60 g |
| 1 lžíce 1 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| sůl | Sůl mořská |