Cuketový sladký koláč

buryna Kuchařka:

Doba přípravy: 10 min + 40 min pečení PT0H50M PT0H40M PT0H10M Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 8 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

350 g hladké mouky
3/4 sáčku kypřícího prášku do pečiva
50 g kakaa holandského typu
1 lžička perníkového koření
1 lžička soli
175 ml extra panenského olivového oleje
250 g přírodního cukru (nebo krupicového cukru)
3 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
500 ml nahrubo nastrouhané cukety (zhruba 2 středně velké)
150 g nasekaných opražených lískových oříšků
Na polevu:
200 g tmavé čokolády - nasekané
100 ml smetany ke šlehání
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V jedné míse smícháme mouku, kypřící prášek, kakao, koření a sůl.

  2. V druhé olej, cukr, vejce, vanilku a nastrouhanou cuketu.

  3. Obě směsi smícháme dohromady, vmícháme oříšky.

  4. Pečeme v dortové formě o průměru 24 cm cca 40 min ve vyhřáté troubě na 180 stupňů. Necháme vychladnout.

  5. Poté polijeme polevou, kterou připravíme tak, že přivede k varu smetanu, odstavíme, vsypeme do ní čokoládu, vymícháme dohladka. Můžeme podávat jen tak, nebo se šlehačkou či zakysanou smetanou.

Poznámka

Zdroj: časopis Apetit srpen 2012.

V původním receptu je 325 g cukru - vždy dávám míň a bohatě to stačilo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cuketový sladký koláč

  • Alka Alka(neregistrovaná)

    Oveska:
    Přesně tak to je :)já už totiž mezi angličtinou a češtinou často nedělám rozdíly, tak si pak vždycky říkám, že je zbytečné si kupovat něco, co mám celé na internetu...ale stejně vždycky podlehnu, říkám si, že tam určitě bude nějaká nová inspirace a jejich originální nápad ;-) sem tam tam nějakou inspiraci opravdu objevím :-8
    ale chápu, že pokud někdo angličtině neholduje, je to fajn;-)

    Odpovědět

  • Oveska Oveska

    Alka:

    Mám dojem, že jsem někde narazila na informaci, že jsou prostě českou mutací BBC Good Food, většina jejich receptů je odtamtud (některé bohužel včetně fotek, všimla sjem si toho hlavně na webu Apetitu). Což mi vůbec nevadí, aspoň si to nemusím překládat :-) Ale všechno mají hodně sladké, to máte pravdu.

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • Alka Alka(neregistrovaná)

    Koláč vypadá moc dobře, jen s tím cukrem je to tak v Apetitu často - a to z toho důvodu, že drtivou většinu receptů prostě jen kopírují z nějakého amerického/britského zdroje - nejčastěji bbcgoodfood (je to vždy někde malinkým napsané, odkud je to převzaté, někdy nestačím koukat, že je to skoro 3/4 receptů:-(( )
    Ale když si člověk poupraví k obrazu svému, vyčaruje chutné věci ;-)

    Odpovědět

  • Oveska Oveska

    Zrovna se na něj zítra chystám, v novém Apetitu mi padl do oka hned :-) A s cukrem naložím stejně, jejich množství je šílené.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • rebeka rebeka

    nádhera:-K:-K:yes::yes: už si rcp ukládám;-):-):yes:

    Odpovědět

  • Arlena Arlena

    Super! Zrovna mám doma cukety a nevím, co s nimi! Mám moc ráda tyhle moučníky, v podstatě takhle dělám mrkvový dort, místo cukety mrkev a poleva cukrovo-citrónová. :)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo