Nutriční hodnoty (Nadýchané mandlovo– batátové muffiny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 5 142 kJ / 1 229 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,33 g |
| Tuky | 77,06 g |
| – nasycené | 8,02 g |
| – nenasycené | 63,70 g |
| –– mononenasycené | 34,20 g |
| –– polynenasycené | 29,50 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 25,56 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 272 mg |
| Sůl | 1,17 g |
| Sacharidy | 77,10 g |
| – cukry | 1,82 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velký sladký brambor (batát) - cca 200 g | Topinambur čerstvý | 1 g |
| trochu trochu javorového sirupu | Sirup javorový | |
| cca 50 50 g slaného smetanového mandlového másla (pokud je nesolené, přidejte 1/4 lžičky mořské soli, nebo máslo dle výběru) | Máslo mandlové | |
| 1 1 velké vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| cca 130 g 130 g neslazeného mandlového mléka nebo kešu mléka | Nápoj mandlový | |
| 1 1 ½ lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 2 lžíce 2 lžíce dýňového koláčového koření | Pepř černý | 30 g |
| 100 g 100 g bezlepkové moučné směsi | ||
| 130 g 130 g mandlové mouky | Mouka mandlová | 130 g |
| 50 g 50 g ovesné mouky (mleté z ovesných vloček) | Mouka ovesná hladká | 50 g |
| 3 lžíce 3 lžíce soleného mandlového másla | Máslo mandlové |