Nutriční hodnoty (Kuřohus - kuře jako husa podle Petra Novotného)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 039 kJ / 487 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,58 g |
| Tuky | 26,89 g |
| – nasycené | 12,83 g |
| – nenasycené | 13,49 g |
| –– mononenasycené | 10,95 g |
| –– polynenasycené | 2,54 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 21,10 g |
| Cholesterol | 21 mg |
| Sodík | 4,49 g |
| Sůl | 11,20 g |
| Sacharidy | 41,33 g |
| – cukry | 38,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 pěkně boubelaté vykuchané kuře | Kuře | |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| láhev láhev černého piva libovolné značky | Pivo tmavé 10ᵒ | |
| rostlinné máslo (dávám obyčejné máslo) | Margarín | |
| 500 g 500 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |
| lžíce lžíce sádla nebo oleje | Sádlo vepřové | |
| 30 g 30 g uzeného špeku | Špek | 30 g |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| cukr, případně i sůl a ocet podle potřeby | Ocet lihový | |
| 1 1 středně velké jablko | Jablko čerstvé | 150 g |