Nutriční hodnoty (Pastrami dělané v paneláku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 94 kJ / 22 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
| Tuky | 1,43 g |
| – nasycené | 0,10 g |
| – nenasycené | 0,68 g |
| –– mononenasycené | 0,48 g |
| –– polynenasycené | 0,20 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 1,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,50 g |
| – cukry | 0,01 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg flank steaku (nejméně) | ||
| zkoušela jsem i jiné druhy masa (pupek, roštěnec), ale flank steak je k tomu nejlepší | Vepřová kýta | |
| 1 litr 1 litr vody přivedeme k varu a odstavíme | Voda | 1000 ml |
| ve vodě rozpustíme 25 g cukru a 60 g pragandy | Rychlosůl | |
| (není zdravá, ale nejíme to každý den a se solí je to jiný výsledek) | Sůl mořská | |
| 1 lžičku 1 lžičku celého koriandru, podrtíme v hmoždíři | ||
| 1 lžičku 1 lžičku celého černého pepře, podrtíme nahrubo | ||
| 1 lžičku 1 lžičku hořčičného semínka | Hořčice žlutá semena | 5 g |
| 1 lžičku 1 lžičku čili vloček | Vločky ovesné | |
| půl lžičky lžičky celého nového koření | Nové koření | |
| půl lžičky lžičky mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 1 hřebíček | Hřebíček | |
| kousek kousek celé skořice, dala jsem asi 1 cm |