Nutriční hodnoty (Pastrami dělané v paneláku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 94 kJ / 22 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 1,43 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,68 g |
–– mononenasycené | 0,48 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,50 g |
– cukry | 0,01 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 kg 1,5 kg flank steaku (nejméně) | ||
zkoušela jsem i jiné druhy masa (pupek, roštěnec), ale flank steak je k tomu nejlepší | Vepřová kýta | |
1 litr 1 litr vody přivedeme k varu a odstavíme | Voda | 1000 ml |
ve vodě rozpustíme 25 g cukru a 60 g pragandy | Rychlosůl | |
(není zdravá, ale nejíme to každý den a se solí je to jiný výsledek) | Sůl mořská | |
1 lžičku 1 lžičku celého koriandru, podrtíme v hmoždíři | ||
1 lžičku 1 lžičku celého černého pepře, podrtíme nahrubo | ||
1 lžičku 1 lžičku hořčičného semínka | Hořčice žlutá semena | 5 g |
1 lžičku 1 lžičku čili vloček | Vločky ovesné | |
půl lžičky lžičky celého nového koření | Nové koření | |
půl lžičky lžičky mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
1 1 hřebíček | Hřebíček | |
kousek kousek celé skořice, dala jsem asi 1 cm |