Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Pastrami dělané v paneláku)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie94 kJ /
22 kcal
Bílkoviny1,40 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,40 g
Tuky1,43 g
– nasycené0,10 g
– nenasycené0,68 g
–– mononenasycené0,48 g
–– polynenasycené0,20 g
––– omega 30,10 g
Vláknina1,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,50 g
– cukry0,01 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1,5 kg 1,5 kg flank steaku (nejméně)
zkoušela jsem i jiné druhy masa (pupek, roštěnec), ale flank steak je k tomu nejlepší Vepřová kýta
1 litr 1 litr vody přivedeme k varu a odstavíme Voda 1000 ml
ve vodě rozpustíme 25 g cukru a 60 g pragandy Rychlosůl
(není zdravá, ale nejíme to každý den a se solí je to jiný výsledek) Sůl mořská
1 lžičku 1 lžičku celého koriandru, podrtíme v hmoždíři
1 lžičku 1 lžičku celého černého pepře, podrtíme nahrubo
1 lžičku 1 lžičku hořčičného semínka Hořčice žlutá semena 5 g
1 lžičku 1 lžičku čili vloček Vločky ovesné
půl lžičky lžičky celého nového koření Nové koření
půl lžičky lžičky mletého zázvoru Zázvor sušený mletý
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
1 1 hřebíček Hřebíček
kousek kousek celé skořice, dala jsem asi 1 cm

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.