Nutriční hodnoty (Makové (ořechové) pletýnky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 422 kJ / 4 642 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 117,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 101,38 g |
| Tuky | 196,37 g |
| – nasycené | 62,68 g |
| – nenasycené | 112,00 g |
| –– mononenasycené | 44,74 g |
| –– polynenasycené | 67,26 g |
| ––– omega 3 | 1,42 g |
| Vláknina | 55,14 g |
| Cholesterol | 378 mg |
| Sodík | 207 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 574,08 g |
| – cukry | 195,27 g |
| ––– laktóza | 16,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 190 g 190 g vody | Voda | 190 ml |
| 1/2 1/2 vajíčka (stačí méně než polovina, zbytek zůstane na pomašlování před pečením) | Vejce slepičí | 35 g |
| lžička lžička medu | Med nepasterovaný | |
| 470-480 g 470-480 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 475 g |
| 90 g 90 g změklého másla | Máslo kravské | 90 g |
| 70 g 70 g cukru | Cukr bílý | 70 g |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| půl rovné lžičky lžičky soli | Sůl mořská | |
| 15-21 g 15-21 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 18 g |
| 250 g 250 g mletého máku | Mák modrý mletý | 250 g |
| asi 300-330 ml asi 300-330 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 315 ml |
| 2-4 lžíce 2-4 lžíce cukru (podle chuti) | Cukr bílý | 75 g |
| strouhaná citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 0,5-1 lžička 0,5-1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 6 g |
| 1 lžíce 1 lžíce pikantní marmelády | Marmeláda z červeného rybízu | 15 g |