Nutriční hodnoty (Hovězí kližka po burgundsku z trouby)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 808 kJ / 2 822 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 219,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 210,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,91 g |
| Tuky | 178,19 g |
| – nasycené | 91,09 g |
| – nenasycené | 83,42 g |
| –– mononenasycené | 70,07 g |
| –– polynenasycené | 13,35 g |
| ––– omega 3 | 0,99 g |
| Vláknina | 24,81 g |
| Cholesterol | 705 mg |
| Sodík | 2,47 g |
| Sůl | 6,10 g |
| Sacharidy | 46,90 g |
| – cukry | 23,33 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězí kližky | Hovězí kližka | 1000 g |
| 600 ml 600 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 600 ml |
| 200 ml 200 ml kvalitního červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
| 4 4 větší cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 100 g 100 g žampionů | Žampion čerstvý | 100 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 12 kusů 12 kusů šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 2 snítky 2 snítky čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |