

Kuře na paprice se smetanou
Suroviny
- 1 tácek kuřecích křídel nebo kuřecích hřbetů anebo kuřecích stehen
- 2 cibule
- 1/2 sáčku mleté sladké papriky
- sůl
- 1 kostka masoxu
- 1 smetana (žlutá)
- asi 2 - 3 lžíce polohrubé mouky
- asi 3 l vody
Postup přípravy receptu
Uděláme cibulovo-paprikový základ, přidáme kousky kuřete a zalijeme vodou. Přidáme masox, osolíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho a necháme trochu vychladit.
Připravíme záklechtku (mouku se smetanou) a omáčku zahustíme. Asi 10 minut provařujeme na mírném plameni s občasným mícháním.
Mezitím obereme maso z kostí a přidáme do hotové omáčky. Můžeme dochutit soli, tekutým kořením.
Podáváme většinou s kolínky, ale můžeme dát jako přílohu i knedlík.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře na paprice se smetanou
-
Výborná
-
dadinkamaminka: děkuji moje slova, ale tady se bohužel gramáže psát musí
-
Wolfik: děkuji
-
Kuře na Paprice vařím již léta úplně stejně, je to rychlé a chutné, Děti se potom mohou utlouct, hlavně když to mají s těstovinami...
-
haminami: Nikde není napsáno, že ho tam musí dát každý, že?
-
Co ten masox? Toto jídlo jde uvařit chutně i bez chemie. Za mě palec dolů.
-
Polohrubá mouka?Já zahušťuji omáčky jedině hladkou.Myslím, že je to i lepší kvůli žmolkům.Polohrubá je dobrá na pečení, ale určitě ne zahušťovat omáčku.Jinak super recept.
-
Kuře na paprice dělám s noky jako příloha a ze stehen, v pikantní příchutí. Když není chuť na kuřecí, sáhnu po vepřové pleci. Vepřové na paprice se smetanou, to miluju. Pro zájemce recepty na obě varianty z mého pera: http://makova-panenka.cz/recepty/paprika-z-veprove...
-
dobrota
-
Bylo to moc dobrý:) Samozřejmě že jsem si recept upravila podle svého:) každopádně omáčky dělám vždy na 2dny takže dělám celou pánev:) Dělám to tak,že taky vše dávám od oka a pak si to dochutim:) neumim vařit podle gramáží,přijde mi to jako nesmysl,každý si udělá množství jaké chce:))
-
kuřecí díly - 1 tácek, Paprika sladká - asi čtvrt sáčku, asi 2 dcl vody a 3 lžíce mouky. Asi 4 litry vody, ale nikdy jsem to neměřila
Vařím od oka. Samozřejmě dochutit si to musí každý tak jak to má rád
Nebo stačí mouku rozkvedlad ve smetaně a nemusí se dávat záklechtka z vody. Snad je to aspoň trochu k pochopení
. Jak říkám vařím od oka ;)
-
chiswick: Zkus se mrknout na recept,který je tu veden jako “podobný“, Kuřátko na paprice.Tam je uvedena i gramáž.Ale , stejně si to každý potom dochuti.Já osobně , když něco vařím,tak ochutnávám a přidávám,co uznám za vhodné.Ale to už je praxe a jak správně uvádíš, přibližná gramáž by u receptu být měla.
A protože vařím podle oka,nic nevážím a neměřím, tudíž tu žádný recept nezveřejňuji
-
Aha, diky za upozorneni. Ale me slo stejne jen o to za kdyz uz se tu nekdo rozhodne publikovat svuj recept tak by mel byt trochu presneji napsany, tak aby si ho mohl vyzkouset kazdy, I laik ve vareni.
-
chiswick: Mirka není autorka, přidala jen fotku
-
Ahoj Mirko, recept vypada krasne skoda ze je jen pro ty co uz to varit umi. Dve cibule vidim, alekolik papriky, bude mi stacit stejne mnozstvi jako cibule nebo radeji vice? A kolik vody, 5 litru bude stacit? A co kure, staci kilo nebo radeji dve kila? pripada mi to jako kdyz by jsi se ptala na cestu pres Prahu a nekdo ti poradil ze v Praze musis odbocit do leva a pak uz jen stale rovne. Jirka.