Kuře na paprice se smetanou
Mami, uvaříš oranžovou omáčku? Každá maminka tuto větu již někdy slyšela. Řeč není o ničem jiném, než o jemném kuřeti na paprice. Maso se smetanovou omáčkou a sladkou paprikou vařily už naše babičky a zůstává stálicí i dnes.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 553 kJ / 610 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,95 g |
Tuky | 42,34 g |
Vláknina | 9,23 g |
Cholesterol | 123 mg |
Sodík | 500 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 42,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uděláme cibulovo-paprikový základ. Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na másle a zaprášíme ji paprikou. Už jen velmi krátce orestujeme.
Krok 2: Přidáme kousky kuřete a zalijeme drůbežím vývarem nebo vodou. Pokud zalijeme vodou, tak přidáme bujónovou kostku. Osolíme pouze v případě, pokud je třeba. Když je maso měkké, vyjmeme ho a necháme trochu vychladit.
Krok 3: Připravíme záklechtku (mouku smícháme se smetanou) a omáčku zahustíme. Asi 20 minut provařujeme na mírném plameni s občasným mícháním. Hustotu omáčky případně upravíme přidáním vývaru nebo vody.
Krok 4: Mezitím obereme maso z kostí a přidáme do hotové omáčky. Můžeme dochutit solí a tekutým kořením.
Krok 5: Podáváme většinou s kolínky, ale můžeme dát jako přílohu i knedlík.
Zveřejněno 4. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na paprice se smetanou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x213
Moje poznámka
Kuře na paprice se smetanou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x213
Nejnovější recepty
Čočka beluga s kořenovou zeleninou a pošírovaným vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Linecké pro zamilované
Přidáno před 18 hodinami
Čočková polévka s bulgurem
Přidáno před 19 hodinami
Slaný koláč s hráškem
Přidáno před 19 hodinami
Barevná srdíčka s perníkovou příchutí
Přidáno před 19 hodinami
Utopenci pro zamilované
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Správně připravená jíška polévku krásně zahustí. Důležitý je poměr tuku a mouky i doba smažení
Bavorské Apfelkücherl aneb Smažené jablečné kroužky: Masopustní specialita voní skořicí a hotová je raz dva
Adolf Hitler jedl maso jen výjimečně a údajně měl v plánu po vítězství ve válce proměnit Němce ve vegetariánský národ
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Poctivý oukrop s olomóckým tvarglem a opečeným chlebem
Danulka52 před 14 minutami
Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
wimra před 29 minutami
Šunkofleky II
Jan Nemec před 43 minutami
Zapékané těstoviny s tuňákem
Kdyzjehlad před 3 hodinami
Zapékané brambory s tvarůžky a kuřecími játry
skopek před 3 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
lunav1 před 3 hodinami
Dušená mrkev
lunav1 před 3 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
lunav1 před 3 hodinami
Vepřové kostky na kmíně a mrkvi
tara23 před 4 hodinami
Hrnečková buchta s ovocem
Theodora před 7 hodinami
Tématické fráze:
kuře na paprice od babičky,
kuře na paprice-omáčka,
kuřecí maso na paprice se smetanou,
omáčka kuře na paprice,
kure na paprice,
kureci kousky na paprice,
kuře na paprice omáčka,
omáčka na paprice,
kuřecí prsa na paprice se smetanou,
kure na papryce,
kuře na paprice video,
kuře na paprice ze stehen,
kuře na paprice s těstovinami,
kuře na paprice recept,
kuře na paprice top recepty,
kuřecí křídla na paprice,
kuře se smetanou,
jednoduché kuře na paprice,
kuřecí kousky na paprice se smetanou,
jak dochutit kuře na paprice
Suroviny:
stehno kuřecí,
cibule,
máslo,
paprika sušená sladká,
sůl,
vývar drůbeží,
smetana na vaření,
mouka polohrubá
Komentáře (67)