Nutriční hodnoty (Rajčatová omáčka s makarony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 7 664 kJ / 1 832 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 93,40 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 58,60 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,80 g | 
| Tuky | 47,10 g | 
| – nasycené | 28,27 g | 
| – nenasycené | 16,45 g | 
| –– mononenasycené | 14,35 g | 
| –– polynenasycené | 2,09 g | 
| ––– omega 3 | 0,88 g | 
| Vláknina | 16,43 g | 
| Cholesterol | 265 mg | 
| Sodík | 213 mg | 
| Sůl | 0,35 g | 
| Sacharidy | 220,40 g | 
| – cukry | 25,74 g | 
| ––– laktóza | 0,40 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 250 g 250 g čerstvých zralých rajčat, | ||
| 200 ml 200 ml rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 200 g | 
| 5 lžic 5 lžic másla | Máslo kravské | 50 g | 
| 2 dl 2 dl bílého vína (Rulandské šedé) | Víno bílé suché | 200 ml | 
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g | 
| hrst hrst bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 250 g 250 g kuřecího masa | Kuře prso | 250 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| 250 g 250 g makaronů | Těstoviny pšeničné | 250 g | 
| lístky lístky bazalky | Bazalka čerstvá | |
| hrst hrst parmazánu | Parmezán |