Nutriční hodnoty (Bramborový salát se šruchou II)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 128 kJ / 1 226 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,28 g |
| Tuky | 65,41 g |
| – nasycené | 10,13 g |
| – nenasycené | 45,99 g |
| –– mononenasycené | 16,75 g |
| –– polynenasycené | 29,24 g |
| ––– omega 3 | 0,71 g |
| Vláknina | 39,50 g |
| Cholesterol | 596 mg |
| Sodík | 1,21 g |
| Sůl | 2,70 g |
| Sacharidy | 103,04 g |
| – cukry | 16,22 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 2 2 karotky | Mrkev čerstvá | |
| 1 1 středně velký celer (nebo sterilovaný) | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 4 lžíce 4 lžíce nakrájené šruchy | Šrucha zelná čerstvá | |
| 1-2 1-2 sterilované okurky | Okurka polní zavařená | |
| 2 2 vařená vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 4 lžíce 4 lžíce majonézy (nebo majonézy smíchané s bílým jogurtem) | Majonéza | 60 g |