Nutriční hodnoty (Šťovíková polévka II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 753 kJ / 419 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 35,06 g |
| – nasycené | 19,57 g |
| – nenasycené | 11,75 g |
| –– mononenasycené | 10,30 g |
| –– polynenasycené | 1,45 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 349 mg |
| Sodík | 199 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 10,20 g |
| – cukry | 9,50 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 velké hrsti čerstvého šťovíku | Šťovík listy čerstvé | |
| 1 hrnek 1 hrnek 18% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| koření Knorr (nebo jiné podobné) | Pepř černý | |
| 1 1 až 2 vejce pro každou porci | Vejce slepičí | 70 g |