Nutriční hodnoty (Kuřecí polévka s kedlubnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 413 kJ / 816 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,07 g |
| Tuky | 66,56 g |
| – nasycené | 42,06 g |
| – nenasycené | 21,72 g |
| –– mononenasycené | 17,72 g |
| –– polynenasycené | 4,01 g |
| ––– omega 3 | 0,74 g |
| Vláknina | 7,51 g |
| Cholesterol | 178 mg |
| Sodík | 1,77 g |
| Sůl | 4,48 g |
| Sacharidy | 35,93 g |
| – cukry | 12,23 g |
| ––– laktóza | 3,03 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
| 1 l 1 l kuřecího vývaru (domácího) | Vývar kuřecí | 1000 ml |
| 1-2 1-2 menší brambory | Brambor zimní | 75 g |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 30 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 3 kuličky 3 kuličky černého pepře | Pepř černý | |
| 1 lžíci 1 lžíci polévkového koření (bez konzervantů) | Polévkové koření tekuté | 15 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| citron nebo limetka (není nutné) | Citrón čerstvý |