Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kuřecí polévka s kedlubnou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie3 413 kJ /
816 kcal
Bílkoviny14,50 g
– z toho živočišné bílkoviny7,43 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,07 g
Tuky66,56 g
– nasycené42,06 g
– nenasycené21,72 g
–– mononenasycené17,72 g
–– polynenasycené4,01 g
––– omega 30,74 g
Vláknina7,51 g
Cholesterol 178 mg
Sodík 1,77 g
Sůl4,48 g
Sacharidy35,93 g
– cukry12,23 g
––– laktóza3,03 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 větší kedlubna Kedluben čerstvý 180 g
1 l 1 l kuřecího vývaru (domácího) Vývar kuřecí 1000 ml
1-2 1-2 menší brambory Brambor zimní 75 g
1 1 šalotka Šalotka čerstvá
2 lžíce 2 lžíce přepuštěného másla Ghí 30 g
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
3 kuličky 3 kuličky nového koření Nové koření
3 kuličky 3 kuličky černého pepře Pepř černý
1 lžíci 1 lžíci polévkového koření (bez konzervantů) Polévkové koření tekuté 15 ml
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
1 lžička 1 lžička sladké papriky Paprika červená sušená 1 g
100 ml 100 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 100 ml
libeček Libeček čerstvý
petrželka Petržel nať čerstvá
citron nebo limetka (není nutné) Citrón čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.