Nutriční hodnoty (Podmáslová omáčka na způsob Hodolanské)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 3 332 kJ / 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,98 g |
Tuky | 38,27 g |
– nasycené | 9,16 g |
– nenasycené | 17,56 g |
–– mononenasycené | 14,03 g |
–– polynenasycené | 3,53 g |
––– omega 3 | 0,17 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 521 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 58,40 g |
– cukry | 7,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
6 6 větších brambor | Brambor zimní | 300 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
250 ml 250 ml podmáslí | Podmáslí | 250 g |
2-3 2-3 klobásy (podle velikosti) | Klobása | |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 l 1 l vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1000 ml |
1 plátek 1 plátek másla (nebo sádla) | Máslo kravské | 10 g |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
cukr | Cukr bílý | |
smetana (nemusí být) | Smetana kravská sladká 12% | |
5 5 vajec (uvařených natvrdo) | Vejce slepičí | 350 g |