Nutriční hodnoty (Podmáslová omáčka na způsob Hodolanské)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 332 kJ / 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,98 g |
Tuky | 38,27 g |
– nasycené | 9,16 g |
– nenasycené | 17,56 g |
–– mononenasycené | 14,03 g |
–– polynenasycené | 3,53 g |
––– omega 3 | 0,17 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 521 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 58,40 g |
– cukry | 7,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
6 6 větších brambor | Brambor zimní | 300 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
hrnek hrnek podmáslí | Podmáslí | |
2-3 2-3 klobásy (podle velikosti) | Klobása | |
5 5 vajec uvařených natvrdo | Vejce slepičí | 350 g |
2 2 plné lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
cca 1000 -1200 cca 1000 -1200 ml vývaru nebo vody | Vývar hovězí | |
malý kousek kousek másla | Máslo kravské | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
sůl + cukr | Cukr bílý |