Nutriční hodnoty (Podmáslová omáčka na způsob Hodolanské)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 3 332 kJ / 796 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 50,38 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,98 g | 
| Tuky | 38,27 g | 
| – nasycené | 9,16 g | 
| – nenasycené | 17,56 g | 
| –– mononenasycené | 14,03 g | 
| –– polynenasycené | 3,53 g | 
| ––– omega 3 | 0,17 g | 
| Vláknina | 10,80 g | 
| Cholesterol | 1,30 g | 
| Sodík | 521 mg | 
| Sůl | 1,05 g | 
| Sacharidy | 58,40 g | 
| – cukry | 7,20 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 6 6 větších brambor | Brambor zimní | 300 g | 
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 250 ml 250 ml podmáslí | Podmáslí | 250 g | 
| 2-3 2-3 klobásy (podle velikosti) | Klobása | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g | 
| 1 l 1 l vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1000 ml | 
| 1 plátek 1 plátek másla (nebo sádla) | Máslo kravské | 10 g | 
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr | Cukr bílý | |
| smetana (nemusí být) | Smetana kravská sladká 12% | |
| 5 5 vajec (uvařených natvrdo) | Vejce slepičí | 350 g |