Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Podmáslová omáčka na způsob Hodolanské)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 332 kJ /
796 kcal
Bílkoviny50,38 g
– z toho živočišné bílkoviny43,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,98 g
Tuky38,27 g
– nasycené9,16 g
– nenasycené17,56 g
–– mononenasycené14,03 g
–– polynenasycené3,53 g
––– omega 30,17 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 521 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy58,40 g
– cukry7,20 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
6 6 větších brambor Brambor zimní 300 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
hrnek hrnek podmáslí Podmáslí
2-3 2-3 klobásy (podle velikosti) Klobása
5 5 vajec uvařených natvrdo Vejce slepičí 350 g
2 2 plné lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká
cca 1000 -1200 cca 1000 -1200 ml vývaru nebo vody Vývar hovězí
malý kousek kousek másla Máslo kravské
5 kuliček 5 kuliček nového koření Nové koření
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
sůl + cukr Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.