Nutriční hodnoty (Vepřová kýta v zeleninové omáčce z PH)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 8 633 kJ / 2 063 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 248,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 231,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,00 g |
| Tuky | 60,10 g |
| – nasycené | 10,91 g |
| – nenasycené | 39,01 g |
| –– mononenasycené | 29,27 g |
| –– polynenasycené | 9,74 g |
| ––– omega 3 | 1,96 g |
| Vláknina | 51,70 g |
| Cholesterol | 440 mg |
| Sodík | 1,21 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 74,15 g |
| – cukry | 43,45 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1100 g 1100 g vepřové kýty | Vepřová kýta | 1100 g |
| 500 g 500 g očištěné cukety | Cuketa čerstvá | 500 g |
| 400 g 400 g celeru | Celer bulva čerstvá | 400 g |
| 300 g 300 g mrkve | Mrkev čerstvá | 300 g |
| 250 g 250 g cibule (2 středně velké) | Cibule čerstvá | 250 g |
| 4 4 velké sladkokyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 250 ml 250 ml sladšího bílého vína | Víno bílé suché | 250 ml |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 6 kuliček 6 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 5 5 hřebíčků | Hřebíček | |
| 2 2 cm dlouhý kousek skořice | Skořice ceylonská | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| smetana ke šlehání 33 33 % (množství dle potřeby) | Smetana kravská sladká 30% |