Nutriční hodnoty (Zelná kolínka na slanině se smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 824 kJ / 1 631 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,82 g |
| Tuky | 114,22 g |
| – nasycené | 58,93 g |
| – nenasycené | 52,79 g |
| –– mononenasycené | 44,33 g |
| –– polynenasycené | 8,46 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 45,16 g |
| Cholesterol | 166 mg |
| Sodík | 2,61 g |
| Sůl | 5,90 g |
| Sacharidy | 80,85 g |
| – cukry | 44,73 g |
| ––– laktóza | 10,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky středního zelí | Zelí bílé čerstvé | 1500 g |
| 300 g 300 g kolínek | ||
| 100 g 100 g uzené slaniny (špeku) | Špek | 100 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky utřeného česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| cca 150 ml cca 150 ml smetany - 33% | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 70 g 70 g strouhaného sýru (měla jsem Čedar) | Sýr kravský tvrdý 30% | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| troška kopru (nemusí být) | Kopr nať čerstvý |