Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kulajda jihočeská)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie1 935 kJ /
463 kcal
Bílkoviny11,52 g
– z toho živočišné bílkoviny5,25 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,27 g
Tuky23,64 g
– nasycené13,96 g
– nenasycené8,46 g
–– mononenasycené6,63 g
–– polynenasycené1,83 g
––– omega 30,21 g
Vláknina7,01 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 801 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy47,41 g
– cukry9,20 g
––– laktóza7,13 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 větší hrsti sušených hub (nebo zhruba jednou tolik čerstvých, či mix obou) Houby sušené směs
4 4 velké brambory Brambor zimní 200 g
2 l 2 l vody Voda 2000 ml
2 kostky 2 kostky zeleninového bujónu (nebo 2 lžíce Podravky Natur) Bujón zeleninový 20 g
175-200 g 175-200 g husté zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 187.5 ml
1 lžička 1 lžička drceného kmínu Kmín mletý 5 g
cca 10 kuliček cca 10 kuliček celého pepře Pepř černý
4 kuličky 4 kuličky nového koření Nové koření
4 4 bobkové listy Bobkový list sušený
1 svazek 1 svazek čerstvého kopru Kopr nať čerstvý 50 g
vejce (kolik kdo chce) Vejce slepičí
1/2 1/2 -1 lžíce cukru (nemusí být) Cukr bílý
ocet (nemusí být) Ocet lihový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.