Nutriční hodnoty (Kulajda jihočeská)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 935 kJ / 463 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,52 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,25 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,27 g |
Tuky | 23,64 g |
– nasycené | 13,96 g |
– nenasycené | 8,46 g |
–– mononenasycené | 6,63 g |
–– polynenasycené | 1,83 g |
––– omega 3 | 0,21 g |
Vláknina | 7,01 g |
Cholesterol | 68 mg |
Sodík | 801 mg |
Sůl | 2,01 g |
Sacharidy | 47,41 g |
– cukry | 9,20 g |
––– laktóza | 7,13 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 větší hrsti sušených hub (nebo zhruba jednou tolik čerstvých, či mix obou) | Houby sušené směs | |
4 4 velké brambory | Brambor zimní | 200 g |
2 l 2 l vody | Voda | 2000 ml |
2 kostky 2 kostky zeleninového bujónu (nebo 2 lžíce Podravky Natur) | Bujón zeleninový | 20 g |
175-200 g 175-200 g husté zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 187.5 ml |
1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
cca 10 kuliček cca 10 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
4 4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
1 svazek 1 svazek čerstvého kopru | Kopr nať čerstvý | 50 g |
vejce (kolik kdo chce) | Vejce slepičí | |
1/2 1/2 -1 lžíce cukru (nemusí být) | Cukr bílý | |
ocet (nemusí být) | Ocet lihový |