Nutriční hodnoty (Kulajda jihočeská)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 935 kJ / 463 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,27 g |
| Tuky | 23,64 g |
| – nasycené | 13,96 g |
| – nenasycené | 8,46 g |
| –– mononenasycené | 6,63 g |
| –– polynenasycené | 1,83 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 7,01 g |
| Cholesterol | 68 mg |
| Sodík | 801 mg |
| Sůl | 2,01 g |
| Sacharidy | 47,41 g |
| – cukry | 9,20 g |
| ––– laktóza | 7,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 větší hrsti sušených hub (nebo zhruba jednou tolik čerstvých, či mix obou) | Houby sušené směs | |
| 4 4 velké brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 2 l 2 l vody | Voda | 2000 ml |
| 2 kostky 2 kostky zeleninového bujónu (nebo 2 lžíce Podravky Natur) | Bujón zeleninový | 20 g |
| 175-200 g 175-200 g husté zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 187.5 ml |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| cca 10 kuliček cca 10 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 4 4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1 svazek 1 svazek čerstvého kopru | Kopr nať čerstvý | 50 g |
| vejce (kolik kdo chce) | Vejce slepičí | |
| 1/2 1/2 -1 lžíce cukru (nemusí být) | Cukr bílý | |
| ocet (nemusí být) | Ocet lihový |