Nutriční hodnoty (Burské kuřecí řízky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 163 kJ / 1 234 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 137,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 110,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,70 g |
| Tuky | 65,21 g |
| – nasycené | 14,26 g |
| – nenasycené | 43,78 g |
| –– mononenasycené | 29,12 g |
| –– polynenasycené | 14,66 g |
| ––– omega 3 | 1,12 g |
| Vláknina | 7,00 g |
| Cholesterol | 738 mg |
| Sodík | 3,75 g |
| Sůl | 8,78 g |
| Sacharidy | 21,00 g |
| – cukry | 5,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g kuřecích řízků - prsa nebo já měla stehenní | Kuře prso | 400 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 3 lžíce 3 lžíce sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 45 ml |
| 100 g 100 g slaných burských oříšků | Arašídy solené | 100 g |
| grilovací koření - já dala 1 lžičku lžičku koření Grilovaný kuřecí steak s červeným pepřem | Grilovací koření | |
| hladká mouka - asi 3 lžíce lžíce dle potřeby | Mouka pšeničná hladká | |
| olej na smažení | Olej řepkový |