Nutriční hodnoty (Hovězí líčka na červeném víně s bylinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 591 kJ / 2 292 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 230,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 224,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,34 g |
| Tuky | 88,51 g |
| – nasycené | 28,71 g |
| – nenasycené | 56,54 g |
| –– mononenasycené | 44,24 g |
| –– polynenasycené | 12,30 g |
| ––– omega 3 | 2,86 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 505 mg |
| Sodík | 1,38 g |
| Sůl | 3,20 g |
| Sacharidy | 41,75 g |
| – cukry | 11,42 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 1 kg cca 1 kg hovězích líček | Hovězí líčka | 1000 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| hladká mouka na obalení líček | Mouka pšeničná hladká | |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 50 g 50 g špeku | Špek | 50 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 středně velké mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| snítka snítka tymiánu | Tymián sušený | |
| snítka snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| plátek plátek citronu s kůrou cca ½ cm silný | Citrón čerstvý | |
| 0,5-0,75 litru 0,5-0,75 litru dobrého červeného vína | Víno červené suché | 629.9999952316284 ml |
| cca ½ l hovězího vývaru (může být masox a voda, nemáme-li vývar) | Vývar hovězí | |
| plátek plátek vychlazeného másla cca 2 cm silný | Máslo kravské | |
| pro dochucení někdo použije trochu cukru – podle chuti | Cukr bílý |