Nutriční hodnoty (Hovězí líčka na červeném víně s bylinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 591 kJ / 2 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 230,09 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 224,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,34 g |
Tuky | 88,51 g |
– nasycené | 28,71 g |
– nenasycené | 56,54 g |
–– mononenasycené | 44,24 g |
–– polynenasycené | 12,30 g |
––– omega 3 | 2,86 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 505 mg |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 41,75 g |
– cukry | 11,42 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 1 kg cca 1 kg hovězích líček | Hovězí líčka | 1000 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
hladká mouka na obalení líček | Mouka pšeničná hladká | |
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
50 g 50 g špeku | Špek | 50 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 středně velké mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
snítka snítka tymiánu | Tymián sušený | |
snítka snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
5 kuliček 5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
plátek plátek citronu s kůrou cca ½ cm silný | Citrón čerstvý | |
0,5-0,75 litru 0,5-0,75 litru dobrého červeného vína | Víno červené suché | 629.9999952316284 ml |
cca ½ l hovězího vývaru (může být masox a voda, nemáme-li vývar) | Vývar hovězí | |
plátek plátek vychlazeného másla cca 2 cm silný | Máslo kravské | |
pro dochucení někdo použije trochu cukru – podle chuti | Cukr bílý |