Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hovězí líčka na červeném víně s bylinkami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 591 kJ /
2 292 kcal
Bílkoviny230,09 g
– z toho živočišné bílkoviny224,75 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,34 g
Tuky88,51 g
– nasycené28,71 g
– nenasycené56,54 g
–– mononenasycené44,24 g
–– polynenasycené12,30 g
––– omega 32,86 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 505 mg
Sodík 1,38 g
Sůl3,20 g
Sacharidy41,75 g
– cukry11,42 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
cca 1 kg cca 1 kg hovězích líček Hovězí líčka 1000 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
hladká mouka na obalení líček Mouka pšeničná hladká
3 lžíce 3 lžíce oleje Olej řepkový 33 ml
50 g 50 g špeku Špek 50 g
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
2 2 středně velké mrkve Mrkev čerstvá 100 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
kousek kousek celeru Celer bulva čerstvá
5 stroužků 5 stroužků česneku Česnek čerstvý 35 g
snítka snítka tymiánu Tymián sušený
snítka snítka rozmarýnu Rozmarýn sušený
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
5 kuliček 5 kuliček nového koření Nové koření
5 kuliček 5 kuliček celého pepře Pepř černý
plátek plátek citronu s kůrou cca ½ cm silný Citrón čerstvý
0,5-0,75 litru 0,5-0,75 litru dobrého červeného vína Víno červené suché 629.9999952316284 ml
cca ½ l hovězího vývaru (může být masox a voda, nemáme-li vývar) Vývar hovězí
plátek plátek vychlazeného másla cca 2 cm silný Máslo kravské
pro dochucení někdo použije trochu cukru – podle chuti Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.