Nutriční hodnoty (Koláč "lahoda")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 23 314 kJ / 5 572 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,69 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 69,22 g |
| Tuky | 236,24 g |
| – nasycené | 139,84 g |
| – nenasycené | 86,26 g |
| –– mononenasycené | 73,13 g |
| –– polynenasycené | 13,13 g |
| ––– omega 3 | 1,42 g |
| Vláknina | 18,55 g |
| Cholesterol | 1,28 g |
| Sodík | 1,11 g |
| Sůl | 2,98 g |
| Sacharidy | 718,70 g |
| – cukry | 257,45 g |
| ––– laktóza | 2,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 600 g |
| 200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 1 1 vanilkový puding (sypký) | Puding v prášku | 40 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 1 lžíce 1 lžíce vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 25 g |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| citronová kůra (není nutná) | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 2 2 tvarohy ve staniolu polotučné | Tvaroh polotučný | |
| 2 2 tvarohy ve vaničce plnotučné | Tvaroh polotučný | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 3 lžičky 3 lžičky vanilkového pudingu | Puding v prášku | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
| 3 3 bílky (na sníh) | Vaječný bílek | 99 g |
| 1 špetka 1 špetka soli do sněhu | Sůl mořská | 1 g |
| třtinový cukr (nebo cukr krupice) | Cukr třtinový | |
| změklé máslo | Máslo kravské | |
| marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| ovoce dle vlastního výběru | Jahody čerstvé | |
| máslo na vymazání plechu | Máslo kravské |