

Smažené bramborové třepanky
Suroviny asi 6 placiček
- 500 g ve slupce uvařených brambor
- 60 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 50 g krupice
- 1/2 lžičky soli
- Náplň:
- 250 g kysaného zelí
- 100 g uzeného masa - může být i ze žeber, uzených kostí a pod)
- 1 menší cibule
- na smažení sádlo podle potřeby
Postup přípravy receptu
Nejdříve uvaříme brambory ve slupce a necháme je dobře vychladit.
Pak je oloupeme a postrouháme na hrubých nudličkách.Na trošce sádla necháme zpěnit cibuli, přidáme na kousky nakrájené uzené maso a překrájené kysané zelí.. Vše společně tak 10 minut restujeme a pak necháme aspoň částečně vychladit.
Zatímco chladne náplň, vypracujeme bramborové těsto.
Do nastrouhaných brambor dáme sůl, vajíčko, hrubou mouku a krupici. Vypracujeme nelepivé těsto.Z bramborového těsta ukrajujeme kousky, asi jak na kynuté buchty. Každý kousek na pomoučněném vále splácneme do kulaté placičky, naplníme uzenou směsí se zelím a uzavřeme tak, jako buchtu. Kuličku opět splácneme a smažíme na sádle dorůžova.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Sešitek starých receptů po matce mého manžela..
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Smažené bramborové třepanky
-
-
Jana Dorazinová-Remková: taky už dnes jinak nedělám než vše v troubě, je to bezvadné
-
Nadja: Jak se znám, vyzkouším a sama se divím, že mne to hned nenapadlo. Vždyť já tak smažím i řízky
-
Jana Dorazinová-Remková:
Jani, vyzkoušíš-li pečené v troubě, dej vědět.
-
jerica:
Kucina: díky moc, jo, jsou hodně jedlé, ale strašně syté -
Tak tyhle bramborové placky jsem dělala před měsícem na babinec ,byly velmi jedlé
-
ako vždy, paráda
-
Nadja: Nezkoušela. Já to fakt našla v sešitku manželovy mámy a napadlo mne, že vyzkouším. Rozhodně jsem ale nedělala naposledy. Určitě by tyhle placičky chutnaly i na nějaké oslavě. Kdysi jsem něco vzdáleně podobného dělala z kynutého těsta a to se peklo v troubě. Takže ano, s tou troubou je to bezva nápad a nebude s tím tolik práce
-
Takže vpodstatě plněné bramborové placky - dělávám je dost často, obvykle z brambor zbylých od oběda (vařím je oloupané - ale vůbec to nevadí). Jen do náplně nedávám zelí. Je to úžasně dobré a nestačím smažit.
Jani, nezkoušela jsi je péct v troubě? Já zatím ne, ale přemýšlím o tom.
-
Krásně to vypadá a určitě i tak chutná. Co nejdříve to vyzkouším