Nutriční hodnoty (Řecký salát podle Romana Vaňka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 022 kJ / 244 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,45 g |
| Tuky | 14,81 g |
| – nasycené | 7,19 g |
| – nenasycené | 6,84 g |
| –– mononenasycené | 5,81 g |
| –– polynenasycené | 1,02 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 7,26 g |
| Cholesterol | 45 mg |
| Sodík | 1,03 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 15,36 g |
| – cukry | 11,58 g |
| ––– laktóza | 0,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 velká rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| ½ okurky hadovky | Okurka salátová čerstvá | |
| ½ červené papriky | Paprika červená čerstvá | |
| 40 g 40 g černých oliv | Olivy čerstvé zralé | 40 g |
| 1 1 menší červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 50 g 50 g sýru feta | Sýr feta | 50 g |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| oregano | Oregano sušené | |
| panenský olivový olej | Olej olivový | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu |