Chléb Nina

Suroviny

500 ml podmáslí
40 ml vody (v případě potřeby víc)
1 a 1/2 lžíce octa
2 lžíce oleje
3 lžičky soli
2 lžičky drceného/celého kmínu
750 g hladké mouky (500 g hladké světlé, 200 hladké špaldové, 50 g pšeničné celozrnné hladké - lze různě obměňovat)
1,5 lžičky (7g) - sušeného droždí

Postup přípravy receptu

  1. V uvedeném pořadí dáme suroviny do pekárny.

  2. Zvolíme program pro bílý chléb (u Ety - Klasik), hmotnost zhruba 1300 g, já jsem dala tmavou kůrku a před třetím kynutím jsem vyndala háky (zjistila jsem, že se to lépe upeče bez nich).

Poznámka od kuchařky

Recept mám od kamarádky Niny (tímto jí moc děkuji), ale ta tento chlebík peče v normální troubě.

Komentáře k receptu Chléb Nina

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jak udělat tmavou kurku u chleba recept na řecký chléb řecký chléb bábovka z podmáslí recky bily chleb australský chléb pekárna recept recept na řecký bílý chléb jak se peče chleba australsky chleba recky bíly chleba recept chleba nin bílý řecký chléb domaci chleb hořká kurka recept na domaci chleb 1300g recept řecký chleb australský chléb recept od niny chléb bílý v troubě recepty spaldovy chleb z domaci pekarny