Nutriční hodnoty (Big hamburger)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 698 kJ / 3 035 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,23 g |
| Tuky | 93,50 g |
| – nasycené | 13,11 g |
| – nenasycené | 71,96 g |
| –– mononenasycené | 48,67 g |
| –– polynenasycené | 23,29 g |
| ––– omega 3 | 5,54 g |
| Vláknina | 25,80 g |
| Cholesterol | 514 mg |
| Sodík | 1,48 g |
| Sůl | 3,47 g |
| Sacharidy | 442,34 g |
| – cukry | 78,23 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 sušené droždí na 0,5 kg mouky | Droždí sušené | |
| 1 PL 1 PL cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 250 ml 250 ml mléka nebo vody | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 1 vrchovatá KL soli | Sůl mořská | |
| 60 g 60 g oleje nebo rozměklého másla | Olej řepkový | 60 ml |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 3 balíčky 3 balíčky mletého hovězího masa (asi 1900 g) | Hovězí ořez | |
| 100 g 100 g krájené šunky nebo slaniny | Šunka vepřová vařená | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 100 100 g balíček krájeného tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| listový salát | Salát listový čerstvý | |
| salátová okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| 4 4 rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| trocha trocha oleje a másla na restování korpusu a náplně hamburgeru | ||
| 2 PL 2 PL Kečupu | Kečup sladký | 30 ml |
| 1 PL 1 PL hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr | Cukr bílý | |
| Hermelín | Hermelín | |
| půl kelímku kelímku zakysanky | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |