Nutriční hodnoty (Dobrá křupavá čalamáda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 495 kJ / 357 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,60 g |
| Tuky | 2,63 g |
| – nasycené | 0,58 g |
| – nenasycené | 1,65 g |
| –– mononenasycené | 0,68 g |
| –– polynenasycené | 0,97 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 32,75 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 302 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 60,21 g |
| – cukry | 43,56 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 malá hlavička zelí (na množství viz hlavní fotka) nakrájená na tenčí pruhy | Zelí bílé čerstvé | |
| 3-4 3-4 mrkve nastrouhat na velkých slzách | Mrkev čerstvá | 175 g |
| 1/4 1/4 celeru nastrouhat na velkých slzách | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 2 2 červené papriky nakrájet na proužky | Paprika červená čerstvá | 300 g |
| 2 2 bílé papriky (světlezelené) nakrájet na proužky | Paprika bílá čerstvá | |
| 20 20 ks nedozrálých datlových rajčat zelených nakrájet na polovinu (lze nahradit květákem na plátky či malinké růžičky) | Rajče červené čerstvé | |
| česnek nakrájet na plátky plátky | Česnek čerstvý | |
| 4 4 cibule nakrájet na půlkroužky | Cibule čerstvá | 280 g |
| 1/4 1/4 okurky hadovky nakrájet na kolečka, pak na tři díly (nebo cuketa) | Okurka salátová čerstvá | |
| nové koření | Nové koření | |
| celý pepř | Pepř černý | |
| hořčičná semínka | Hořčice žlutá semena | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| cukerín se stévií | E954 - Sacharin a jeho soli | |
| sůl | Sůl mořská | |
| ocet (8%) | Ocet lihový | |
| mleté chilli (nepatrně !!!) | Chilli paprička sušená | |
| převařená voda | Voda |