Nutriční hodnoty (Dobrá křupavá čalamáda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 495 kJ / 357 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,60 g |
Tuky | 2,63 g |
– nasycené | 0,58 g |
– nenasycené | 1,65 g |
–– mononenasycené | 0,68 g |
–– polynenasycené | 0,97 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 32,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 302 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 60,21 g |
– cukry | 43,56 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 malá hlavička zelí (na množství viz hlavní fotka) nakrájená na tenčí pruhy | Zelí bílé čerstvé | |
3-4 3-4 mrkve nastrouhat na velkých slzách | Mrkev čerstvá | 175 g |
1/4 1/4 celeru nastrouhat na velkých slzách | Celer bulva čerstvá | 135 g |
2 2 červené papriky nakrájet na proužky | Paprika červená čerstvá | 300 g |
2 2 bílé papriky (světlezelené) nakrájet na proužky | Paprika bílá čerstvá | |
20 20 ks nedozrálých datlových rajčat zelených nakrájet na polovinu (lze nahradit květákem na plátky či malinké růžičky) | Rajče červené čerstvé | |
česnek nakrájet na plátky plátky | Česnek čerstvý | |
4 4 cibule nakrájet na půlkroužky | Cibule čerstvá | 280 g |
1/4 1/4 okurky hadovky nakrájet na kolečka, pak na tři díly (nebo cuketa) | Okurka salátová čerstvá | |
nové koření | Nové koření | |
celý pepř | Pepř černý | |
hořčičná semínka | Hořčice žlutá semena | |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
cukerín se stévií | E954 - Sacharin a jeho soli | |
sůl | Sůl mořská | |
ocet (8%) | Ocet lihový | |
mleté chilli (nepatrně !!!) | Chilli paprička sušená | |
převařená voda | Voda |