Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka ze žampiónů s máslovými krustičkami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 108 kJ /
504 kcal
Bílkoviny33,03 g
– z toho živočišné bílkoviny17,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny16,03 g
Tuky9,98 g
– nasycené6,57 g
– nenasycené3,06 g
–– mononenasycené2,12 g
–– polynenasycené0,94 g
––– omega 30,05 g
Vláknina27,26 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 259 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy58,05 g
– cukry32,70 g
––– laktóza24,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 malá cibule Cibule čerstvá 70 g
0,5 kg 0,5 kg žampiónů zahradních Žampion čerstvý 500 g
0,5 l 0,5 l mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 500 ml
3 3 vrchovaté lžíce zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12%
2-4 2-4 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká
10 kuliček 10 kuliček pepře Pepř černý
6 6 kuliček nového koření Nové koření
1-2 1-2 bobkové listy Bobkový list sušený
3-4 lžičky 3-4 lžičky houbového koření Provensálské koření 17.5 g
několik krajíců krajíců chleba Chléb pšeničný kváskový
olivový olej Olej olivový
máslo Máslo kravské
sůl Sůl mořská
ocet Ocet lihový
eventuálně cukr Cukr bílý
bylinky na ozdobu Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.