Nutriční hodnoty (Polévka ze žampiónů s máslovými krustičkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 108 kJ / 504 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,03 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,03 g |
Tuky | 9,98 g |
– nasycené | 6,57 g |
– nenasycené | 3,06 g |
–– mononenasycené | 2,12 g |
–– polynenasycené | 0,94 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 27,26 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 259 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 58,05 g |
– cukry | 32,70 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
0,5 kg 0,5 kg žampiónů zahradních | Žampion čerstvý | 500 g |
0,5 l 0,5 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
3 3 vrchovaté lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
2-4 2-4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
10 kuliček 10 kuliček pepře | Pepř černý | |
6 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
1-2 1-2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
3-4 lžičky 3-4 lžičky houbového koření | Provensálské koření | 17.5 g |
několik krajíců krajíců chleba | Chléb pšeničný kváskový | |
olivový olej | Olej olivový | |
máslo | Máslo kravské | |
sůl | Sůl mořská | |
ocet | Ocet lihový | |
eventuálně cukr | Cukr bílý | |
bylinky na ozdobu | Petržel nať čerstvá |