Nutriční hodnoty (Omáčka na těstoviny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 532 kJ / 366 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,43 g |
| Tuky | 25,37 g |
| – nasycené | 16,08 g |
| – nenasycené | 8,82 g |
| –– mononenasycené | 7,89 g |
| –– polynenasycené | 0,93 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 5,10 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 9 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 28,44 g |
| – cukry | 5,94 g |
| ––– laktóza | 0,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| rajčatový protlak nebo kečup | Protlak rajčatový | |
| 500 ml 500 ml vody | Voda | 500 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| slanina dle chuti | Špek | |
| olivy (nemusí být) | Olivy čerstvé zralé | |
| sýr | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |