Nutriční hodnoty (Vepřové karé na houbách po slovenském způsobu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 219 kJ / 1 247 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,98 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,10 g |
| Tuky | 90,84 g |
| – nasycené | 32,92 g |
| – nenasycené | 55,54 g |
| –– mononenasycené | 42,84 g |
| –– polynenasycené | 12,70 g |
| ––– omega 3 | 3,44 g |
| Vláknina | 25,00 g |
| Cholesterol | 116 mg |
| Sodík | 364 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 56,24 g |
| – cukry | 28,62 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g karé, může být i kýta nebo pěkná krkovička | ||
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| 40 g 40 g oleje | Olej řepkový | 40 ml |
| 20 g 20 g slaniny | Špek | 20 g |
| 20 g 20 g citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 20 ml |
| 20 g 20 g krystalového cukru | Cukr bílý | 20 g |
| 1,5 dl 1,5 dl červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
| 400 g 400 g čerstvých (i mražených) hub | Hřib čerstvý | 400 g |
| 20 g 20 g rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 20 g |
| 20 g 20 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| voda nebo vývar | Voda | |
| 3-4 kuličky 3-4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |