Nutriční hodnoty (Výtečný rýžový salát podle babičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 14 829 kJ / 3 544 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 72,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,55 g |
| Tuky | 143,76 g |
| – nasycené | 48,69 g |
| – nenasycené | 86,19 g |
| –– mononenasycené | 34,56 g |
| –– polynenasycené | 51,63 g |
| ––– omega 3 | 1,39 g |
| Vláknina | 15,98 g |
| Cholesterol | 437 mg |
| Sodík | 5,57 g |
| Sůl | 13,65 g |
| Sacharidy | 440,88 g |
| – cukry | 50,33 g |
| ––– laktóza | 7,93 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky vařené rýže | Rýže bílá | 500 g |
| 1 1 cibule (lepší je půl svazku jarní cibulky nebo pórek) | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2-3 2-3 sladkokyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 200 g 200 g šunky (a ještě lepší je měkká klobása čabajkového typu) | Klobása | 200 g |
| několik několik překrájených sušených rajčat v oleji (lze vynechat) | Rajčata červená sušená v oleji | |
| 1-2 1-2 barevné papriky | Paprika červená čerstvá | 225 g |
| 3 3 rajčata nebo hrst cherry rajčátek | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| 100 g 100 g sýra Eidam | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 100 g 100 g sýru Niva | Niva 50% t. v s. | 100 g |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| 100 g 100 g majonézy nebo 3 polévkové lžíce bílého jogurtu | Majonéza | 100 g |
| pokud máme, tak pár listů listů salátu, nejlépe ledového |