Nutriční hodnoty (Žampiony s těstovinami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 243 kJ / 1 253 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,97 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,09 g |
| Tuky | 32,72 g |
| – nasycené | 18,11 g |
| – nenasycené | 9,65 g |
| –– mononenasycené | 8,05 g |
| –– polynenasycené | 1,60 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 23,35 g |
| Cholesterol | 63 mg |
| Sodík | 864 mg |
| Sůl | 2,03 g |
| Sacharidy | 183,53 g |
| – cukry | 9,86 g |
| ––– laktóza | 0,76 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g čerstvých špaget nebo jiných těstovin | Špagety pšeničné | 250 g |
| 250 g 250 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 250 g |
| 1/2 1/2 malé cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 10 g 10 g farmářského másla | Máslo kravské | 10 g |
| 10 g 10 g másla ghí | Máslo kravské | 10 g |
| 10 ml 10 ml sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 10 ml |
| 100-150 ml 100-150 ml vývaru | Vývar hovězí | 125 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky hovězího bujonu | Bujón hovězí | |
| 2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 20 g 20 g Gran Moravia sýra | Parmezán | 20 g |
| 10 g 10 g Solamylu | Bramborový škrob | 10 g |
| pepř | Pepř černý | |
| Vegeta dle chuti | Kořenící směs sypká |