Nutriční hodnoty (Italský rýžový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 363 kJ / 1 043 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,60 g |
| Tuky | 97,84 g |
| – nasycené | 13,29 g |
| – nenasycené | 84,33 g |
| –– mononenasycené | 72,46 g |
| –– polynenasycené | 11,87 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 5,36 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,32 g |
| Sůl | 8,15 g |
| Sacharidy | 33,25 g |
| – cukry | 23,56 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 sklenice 1 sklenice rýže | Rýže bílá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 střední červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 1 1 střední žlutá paprika | Paprika žlutá čerstvá | 150 g |
| 0,5 sklenice 0,5 sklenice posekané jarní cibulky i s natí | Cibulka jarní čerstvá | |
| 0,5 sklenice 0,5 sklenice posekané petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
| 1 sklenice 1 sklenice bílých sterilovaných fazolí (z konzervy) | Fazole bílé sterilované | |
| 50 ml 50 ml bílého vinného octa (může být méně podle chuti) | Ocet vinný bílý | 50 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky strouhaného křenu | Křen čerstvý | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| čerstvě mletý černý pepř (podle chuti) | Pepř černý mletý | |
| 100 ml 100 ml olivového oleje | Olej olivový | 100 ml |