Nutriční hodnoty (Kulajda se žampióny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 163 kJ / 517 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,98 g |
| Tuky | 18,87 g |
| – nasycené | 11,56 g |
| – nenasycené | 6,06 g |
| –– mononenasycené | 5,53 g |
| –– polynenasycené | 0,53 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 8,60 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 263 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 62,20 g |
| – cukry | 29,70 g |
| ––– laktóza | 23,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| máslo + hladká mouka na jíšku | Mouka pšeničná hladká | |
| 0,5 l 0,5 l hovězího nebo zeleninového vývaru | ||
| 0,5 l 0,5 l plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 500 ml |
| 4 ks 4 ks středních brambor | Brambor zimní | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 ks 4 ks žampiónů (hřibů, portobella) | Žampion čerstvý | |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| ocet | Ocet lihový | |
| kopr | Kopr nať čerstvý | |
| cukr | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| ztracené vejce | Vejce slepičí |