Nutriční hodnoty (Pravé slovenské halušky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 204 kJ / 2 200 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 16,43 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,43 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g | 
| Tuky | 212,86 g | 
| – nasycené | 134,32 g | 
| – nenasycené | 73,50 g | 
| –– mononenasycené | 67,80 g | 
| –– polynenasycené | 5,70 g | 
| ––– omega 3 | 0,81 g | 
| Vláknina | 6,60 g | 
| Cholesterol | 897 mg | 
| Sodík | 122 mg | 
| Sůl | 0,21 g | 
| Sacharidy | 51,30 g | 
| – cukry | 5,00 g | 
| ––– laktóza | 2,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| cca 300 g 300 g brambor | Brambor zimní | 300 g | 
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| brynza nebo tvaroh | Brynza | |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |