Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborák plněný zelím

Bramborák je oblíbená pochoutka, kterou připravovali už i naši předci. Do smažené placky z brambor, česneku a majoránky můžeme připravit také náplň. Třeba i jen dušené zelí s cibulí. A komu by chybělo maso, může přidat kus uzeného.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 570 kJ /
853 kcal
Bílkoviny31,82 g
Tuky10,01 g
Vláknina26,44 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 2,14 g
Sůl5,21 g
Sacharidy148,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim protlačený česnek, vajíčko, koření a mouku. Zamícháme a trochu pokapeme citronem, aby brambory nezhnědly. Krok 2: Ze směsi smažíme, ve vrstvě dobře rozpáleného oleje, bramboráky. Krok 3: Nakrájíme cibuli a pokrájíme také zelí. Na pánev dáme rozpustit máslo, na něm osmahneme cibuli, přidáme zelí a dusíme. Krok 4: Do hotových bramboráků vkládáme dušené zelí. Do zelí můžeme přidat uzené nebo slaninu.

TIP: Jak udělat dušené zelí

Zveřejněno 7. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák plněný zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G9MQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák plněný zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G9MQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

já do toho zelí ještě přidám uzené maso dávám+1bodík:-p

výborné,dávám do toho ještě to maso.1 bodík:-p:yes:

Já si dovolím přidat fantastickou obměnu a fotku, pokud ji nechceš, odstraním ji.- plněný s červeným moravským zelím. To zelí se jen mírně přidusilo, spíš jen lehce prohřálo a zabalilo do bramboráčku . naprosto mana nebeská :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Vynikající!!:yes::-K

cmunda = bramborak na Morave normal

Ano ,bramborák po Kaplicku ,jen je trochu jiný, než tento recept.:yes: Kysané zelí bramborák skvěle doplňuje.:yes:

:-pmňám...nemáte někdo kapesníček, abych si utřela tu uslintanou tlamku???
p.s.není nad obyčejné papů:-p:yes::yes:

Tohle, s ostravskou klobásou dělali v Písku v restauraci U Reinerů. Jmenoval so to Cmunda po Kaplicku a byla to neskutčná dobrota.:-p

Ja to znam se zelim a uzenym masem :-p

Já dávám kysané zelí přímo do těsta, malinko nasládne a je to výborné. I takhle znám, tak dávám bodíka :yes::-)

Aadulko, bramboráčky máme moc rádi a ten tvůj, na tom talíři je připravený, jen si kousnout:-p Máš 2.boda:yes:

Já si nejradši místo dušeného dávám syrové kysané :-p:-p Ale jinak :yes:

zizala: přesně tak :yes:, s čerstvým kysaným byly včera k večeři - viz foto

Tématické fráze:
bramboráky se zelím, bramborák se zelím, plněný bramborák, bramborák po kaplicku, bramboraky se zelim a uzenym, cmunda se zelím, bramborák se zelím a uzeným, bramborák plněný zelím a uzeným, bramborák recept, plněné bramboráky, bramboráky plněné zelím a uzeným, bramborak plneny, bramboráky recept, bramboráčky se zelím, bramborák plněný uzeným masem, recept bramborák, cmunda recept, cmunda po kaplicku, bramborák s kysaným zelím, bramborák s uzeným

Suroviny:
brambory, česnek, mouka hladká, vejce, majoránka, sůl, pepř mletý, kmín drcený, šťáva citronová, zelí kysané, cibule, olej, máslo

Přidat fotografie receptu