Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bramborová omáčka s klobásou a vejcem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie3 869 kJ /
925 kcal
Bílkoviny47,55 g
– z toho živočišné bílkoviny38,10 g
– z toho rostlinné bílkoviny9,45 g
Tuky42,00 g
– nasycené19,07 g
– nenasycené16,24 g
–– mononenasycené12,46 g
–– polynenasycené3,78 g
––– omega 30,31 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 752 mg
Sodík 880 mg
Sůl1,98 g
Sacharidy85,35 g
– cukry15,80 g
––– laktóza11,30 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g oloupaných brambor Brambor zimní 300 g
400 ml 400 ml vody (dle potřeby) Voda 400 ml
60 g 60 g kvalitní šunkové klobásy Klobása 60 g
200 ml 200 ml mléka (dle potřeby) Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
50 ml 50 ml smetany ke šlehání 33% Smetana kravská sladká 30% 50 ml
30 g 30 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 30 g
sůl Sůl mořská
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
3 kuličky 3 kuličky nového koření Nové koření
ocet (dle chuti) Ocet lihový
2-3 2-3 natvrdo vařená vejce Vejce slepičí 175 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.