Nutriční hodnoty (Bramborová omáčka s klobásou a vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 869 kJ / 925 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,45 g |
| Tuky | 42,00 g |
| – nasycené | 19,07 g |
| – nenasycené | 16,24 g |
| –– mononenasycené | 12,46 g |
| –– polynenasycené | 3,78 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 752 mg |
| Sodík | 880 mg |
| Sůl | 1,98 g |
| Sacharidy | 85,35 g |
| – cukry | 15,80 g |
| ––– laktóza | 11,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 400 ml 400 ml vody (dle potřeby) | Voda | 400 ml |
| 60 g 60 g kvalitní šunkové klobásy | Klobása | 60 g |
| 200 ml 200 ml mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 50 ml 50 ml smetany ke šlehání 33% | Smetana kravská sladká 30% | 50 ml |
| 30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| ocet (dle chuti) | Ocet lihový | |
| 2-3 2-3 natvrdo vařená vejce | Vejce slepičí | 175 g |