Nutriční hodnoty (Bábovka s mascarpone)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 989 kJ / 3 821 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 53,75 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,75 g | 
| Tuky | 220,33 g | 
| – nasycené | 92,33 g | 
| – nenasycené | 118,02 g | 
| –– mononenasycené | 66,58 g | 
| –– polynenasycené | 51,43 g | 
| ––– omega 3 | 7,78 g | 
| Vláknina | 20,25 g | 
| Cholesterol | 167 mg | 
| Sodík | 445 mg | 
| Sůl | 1,40 g | 
| Sacharidy | 374,91 g | 
| – cukry | 166,06 g | 
| ––– laktóza | 8,33 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 4-5 4-5 vajec-dle velikosti | ||
| 150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g | 
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 90 g 90 g rozpuštěného másla, Hery nebo oleje | Margarín | 90 g | 
| 250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml | 
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g | 
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g | 
| 70-80 g 70-80 g mletých ořechů (nemusí být, v tom případě o 50-60 g více mouky) | Vlašské ořechy mleté | 75 g | 
| případně 1-2 lžíce případně 1-2 lžíce kakaa do části těsta | Kakao prášek | 37.5 g |