Nutriční hodnoty (Bramborovo-celerová kaše s jogurtem a bylinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 756 kJ / 659 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,01 g |
| Tuky | 16,95 g |
| – nasycené | 8,79 g |
| – nenasycené | 3,88 g |
| –– mononenasycené | 3,41 g |
| –– polynenasycené | 0,47 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 21,28 g |
| Cholesterol | 22 mg |
| Sodík | 537 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 93,26 g |
| – cukry | 13,41 g |
| ––– laktóza | 2,43 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor (typ C) | Brambor zimní | 500 g |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce bílého smetanového jogurtu (měla jsem Pilos) | Jogurt kravský bílý 3,5% | 37.5 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
| smetana nebo mléko dle potřeby | Smetana kravská sladká 12% | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| snítka snítka libečku | Libeček čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce parmazánu | Parmezán | 30 g |