Zapečené filé

Inecka Kuchař: Inecka

Doba přípravy: 45-50 min. 4-5 porcí Ryby 4 názory

Suroviny

Ingredience:
1000 g filé
1 cibule
40 g hladká mouka
100 g maslo
1 žloutek
200 g sýr
50 g strouhanka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filé nakrájíme na stejně velké kousky a vložíme do vroucí osolené vody s cibulí a kořením. Zvolna vaříme 10-12 minut.

  2. Vařené filé vyndáme a vývar zahustíme jíškou, připravenou z másla a hladké mouky (zahušťujeme jenom tolik vývaru, kolik chceme mít omáčky, někdo má rád víc, někdo méně).

  3. Povaříme a omáčku zjemníme rozšlehaným žloutkem. Filé poklademe do pekáčku, přelijeme rybí omáčkou.

  4. Strouhanku opražíme nasucho na pánvičce dozlatova. Rybičku posypeme strouhaným sýrem, strouhankou a pokapeme trochou vody.

  5. Dáme zapéct tak, aby se vytvořila zlatavá krustička.

    Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborem. Dělala jsem to i s pangasem (kvůli dětem) a bylo to výborný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené filé

  • Inecka Inecka(autorka receptu)

    Elizo,díky za obrázky:-p,jsem ráda,že chutnalo:-8

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc hezký recept:-p+3:yes:
    Elizo;-)to je parádička:yes:ještě dobrá polívčička:-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Vyzkoušeno, díky za dobrý oběd. Ze zbytku rybího vývaru, zbytku omáčky, zbylého bílku a kousku pórku a mrkve jsem navíc připravila improvizovanou rybí polévku...;-):-p
    Posílám obrázky. :-)

    Odpovědět

  • gajdosovam gajdosovam

    Dávám bod ;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: zapečené filé výborné zapečené filé recept na zapečené file zapečene file recept filé zapečené filé recepty zapékané filé file recept fílé recept zapečene filé zapečené ryby zapečeny file recepty na zapecene file recept file recepty s file recept na file recepty filé recepty zapečené filé zapečené filé recepty vařené filé