Nutriční hodnoty (Tirpácka polévka s knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 12 286 kJ / 2 936 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 166,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 120,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 45,34 g |
| Tuky | 155,78 g |
| – nasycené | 31,56 g |
| – nenasycené | 111,38 g |
| –– mononenasycené | 80,80 g |
| –– polynenasycené | 30,58 g |
| ––– omega 3 | 8,64 g |
| Vláknina | 63,86 g |
| Cholesterol | 549 mg |
| Sodík | 8,65 g |
| Sůl | 21,34 g |
| Sacharidy | 190,34 g |
| – cukry | 62,40 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 červené cibule | Cibule červená čerstvá | 276 g |
| 1 dl 1 dl oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 50 dkg 50 dkg vepřové kýty | Vepřová kýta | 500 g |
| 1 ČL 1 ČL soli | Sůl mořská | 10 g |
| špetka špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| 1 lžička 1 lžička petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 5 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
| 25 dkg 25 dkg hub | Hřib čerstvý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek hrášku | Hrášek zelený | 250 g |
| 2,5 dl 2,5 dl smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| šťáva z ½ citronu | Citrón čerstvý | |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1 ČL 1 ČL soli | Sůl mořská | 10 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 10 dkg 10 dkg mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |