

Ovesná kaše s datlemi
Doba přípravy: 10 minut 1 porce Sladká jídla 3 názory
Suroviny
- 1 kelímek mléka (kravské, rostlinné...)
- 1/2 kelímku jemných ovesných vloček
- 3 ks sušených datlí
- 1 lžička skořice
- oříšky
- javorový sirup na ozdobu
Postup přípravy receptu
Do rendlíku si nalijeme kelímek s mlékem. Přidáme nadrobno nakrájené sušené datle, které kaši výborně osladí, není třeba tedy již přidávat jiné sladidlo. Pokud nemáte datle, můžete použít třeba brusinky nebo rozinky.
Vysypeme ovesné vločky a vaříme na mírném plameni dokud nemáme konzistenci kaše. Hlavně pozor, kaše při chladnutí tuhne, tak to s vařením nepřežeňte.
Kaši naservírujeme do misky či talíře, a ozdobíme mletou skořicí, oblíbenými oříšky (v mém případě mandle) a pokapeme sirupem.
Poznámka
Pokud by Vám kaše zhoustla moc, dořeďte ještě troškou mléka :-)
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 71 kuchařů a kuchařek