Nutriční hodnoty (Linecké "Olga")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 45
| Energie | 16 076 kJ / 3 842 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,13 g |
| Tuky | 220,06 g |
| – nasycené | 135,82 g |
| – nenasycené | 78,00 g |
| –– mononenasycené | 68,55 g |
| –– polynenasycené | 9,45 g |
| ––– omega 3 | 1,15 g |
| Vláknina | 11,25 g |
| Cholesterol | 897 mg |
| Sodík | 168 mg |
| Sůl | 0,69 g |
| Sacharidy | 406,25 g |
| – cukry | 145,75 g |
| ––– laktóza | 2,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 375 g 375 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 375 g |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 125 g 125 g moučkového cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku kypřicího prášku | Kypřící prášek | 6 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá |