Kuřecí prsa po francouzsku

mika59 Kuchařka: mika59

Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

600 g kuřecích prsou
100 ml bílého vína
100 ml kuřecího vývaru
50 g hladké mouky
2 vejce
40 g parmazánu
30 g másla
hladká mouka
4 lžíce oleje
1 stroužek utřeného česneku
lžička solamylu
lžička sojové omáčky
pár kapek citronové šťávy
nasekaná petrželka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa, pokud jsou velká, rozkrojíme jako knihu, ale nedokrojíme a lehce naklepeme. Měla jsem menší, tak jsem je jen naklepala.

  2. Vejce rozšleháme a smícháme se solí, pepřem. nastrouhaným sýrem a petrželkou. Maso obalíme v mouce, připravených vejcích a vkládáme do rozehřátého oleje.

  3. Smažíme z každé strany cca 4-5 minut, podle síly masa. Hotové dáme do alobalu a necháme odpočinout.

  4. Do stejné pánve přilijeme víno a necháme odvařit. Poté přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu a sojovou omáčku. Po chvíli kuřecí vývar, smíchaný se solamylem a asi dvě minuty povaříme.

  5. Vrátíme zpět maso a povaříme ještě asi další dvě minuty. Podáváme ihned nakrájené na plátky s omáčkou a zeleninovou přílohou, hranolky nebo opečenými bramborami.

Poznámka

Zdroj: https://www.italskakuchyne.cz/recept/148-kureci-pr.... Maso je opravdu šťavnaté. Upraveno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 729 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí prsa po francouzsku

Tématické fráze: kureci prsa kuřecí prsa po francouzku francouzské smažené kuře recepty z kuřecích prsou kureci po francouzku kuřecí maso po francouzsku kuřecí prsa recept recepty s kuřecích prsou kureci prsa recepty kuřeci prsa po francousku kuřecí řízky po francouzku kuřecí prso recepty smažené kuře po francouzsku recept z kuřecích prsou kureci prsa na šťávě a hranolky co z kuřecích prsou kureci prsa na francouzky zpusob kureci rizky po francouzsku řízek po francouzsku francouzké smažené kuře

Zapomněl/a jsem heslo