Nutriční hodnoty (Rostlinná majonéza (z aquafaby))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
Energie | 181 kJ / 43 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,30 g |
Tuky | 1,60 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 1,40 g |
–– mononenasycené | 1,00 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 6,80 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 lžíce 3 lžíce nálevu z cizrny (Aquafaba, vychlazená, by měla mít konzistenci vaječného bílku. Pokud nemá, zredukujeme.) | Cizrna | |
1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky soli, nebo malinko více, dle chuti | ||
1 lžička 1 lžička kvalitní hořčice (např. dijon) nebo 1 lžíce plnotučné | Hořčice plnotučná | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
200 200 ml/190 g oleje (slunečnice nebo řepka) | Olej řepkový | |