Nutriční hodnoty (Rostlinná majonéza (z aquafaby))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 181 kJ / 43 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,30 g |
| Tuky | 1,60 g |
| – nasycené | 0,10 g |
| – nenasycené | 1,40 g |
| –– mononenasycené | 1,00 g |
| –– polynenasycené | 0,40 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 0,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 6,80 g |
| – cukry | 5,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 lžíce 3 lžíce nálevu z cizrny (Aquafaba, vychlazená, by měla mít konzistenci vaječného bílku. Pokud nemá, zredukujeme.) | Cizrna | |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky soli, nebo malinko více, dle chuti | ||
| 1 lžička 1 lžička kvalitní hořčice (např. dijon) nebo 1 lžíce plnotučné | Hořčice plnotučná | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| 200 200 ml/190 g oleje (slunečnice nebo řepka) | Olej řepkový | |