Nutriční hodnoty (Špagety s omáčkou z dýně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 14 493 kJ / 3 464 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,13 g |
| Tuky | 235,54 g |
| – nasycené | 116,24 g |
| – nenasycené | 99,54 g |
| –– mononenasycené | 85,22 g |
| –– polynenasycené | 14,33 g |
| ––– omega 3 | 0,76 g |
| Vláknina | 34,70 g |
| Cholesterol | 212 mg |
| Sodík | 4,67 g |
| Sůl | 11,63 g |
| Sacharidy | 233,51 g |
| – cukry | 24,95 g |
| ––– laktóza | 3,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g dýně hokaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | 500 g |
| 2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 200 g 200 g uzené slaniny | Špek | 200 g |
| 120 g 120 g parmazánu (nebo sýra Gran Moravia) | Parmezán | 120 g |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky sušené šalvěje | Šalvěj sušená | 7.5 g |
| 250 ml 250 ml drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 250 ml |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 300 g 300 g špaget | Špagety pšeničné | 300 g |