Nutriční hodnoty (Jelení ragú)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 546 kJ / 1 086 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 74,55 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,07 g |
| Tuky | 58,04 g |
| – nasycené | 20,88 g |
| – nenasycené | 34,99 g |
| –– mononenasycené | 18,56 g |
| –– polynenasycené | 16,43 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 15,14 g |
| Cholesterol | 179 mg |
| Sodík | 954 mg |
| Sůl | 2,29 g |
| Sacharidy | 23,52 g |
| – cukry | 12,17 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g jeleního masa na guláš | Jelení kýta | 350 g |
| 3 dkg 3 dkg špeku | Špek | 30 g |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1 1 bílá cibule | Cibule čerstvá | |
| 2 2 střední mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| cca 1/3 cca 1/3 celeru | Celer bulva čerstvá | 180.00000536441803 g |
| 1 1 plechovka (70 g) rajského protlaku | Protlak rajčatový | |
| 2 dl 2 dl bílého vína (použila jsem bez alkoholu) | Víno bílé suché | 200 ml |
| 2 PL 2 PL slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 22 ml |
| 0,75 l 0,75 l vody + více dle potřeby | Voda | 750 ml |
| 10 kuliček 10 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
| 6 kuliček 6 kuliček nové koření | Nové koření | |
| 4 4 bobkové listy | ||
| 20 kuliček 20 kuliček barevného pepře | Pepř barevný | |
| 1 1 1/2 lžičky himalájské soli | Sůl himalájská |