Nutriční hodnoty (Tvarohovo-makový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 308 kJ / 3 181 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 81,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,00 g |
| Tuky | 182,78 g |
| – nasycené | 77,36 g |
| – nenasycené | 88,70 g |
| –– mononenasycené | 63,10 g |
| –– polynenasycené | 25,60 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 13,00 g |
| Cholesterol | 1,11 g |
| Sodík | 562 mg |
| Sůl | 1,51 g |
| Sacharidy | 266,70 g |
| – cukry | 174,80 g |
| ––– laktóza | 18,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 100 g 100 g mletých mandlí | Mandle loupané mleté | 100 g |
| 100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 500 g 500 g měkkého tvarohu (v kostce) | Tvaroh polotučný | 500 g |
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 50 g 50 g cukru krupice | Cukr bílý | 50 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 lžička 1 lžička vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 7 ml |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| rum (podle chuti) | Rum | |
| 100 g 100 g celého máku | Mák modrý | 100 g |